maanantai 19. joulukuuta 2016

Alusta- ja Hallintalaitteet tehtävä 3

Tehtävänä oli korjata pyörän napa.


Tein tehtävän työpaikalla ja korjauksen kohteena oli MERLO 40.30 kurottaja johon piti vaihtaa vetoakselin stefa ja messinki holkki joka pitää vetonivelen paikallaan.





Merlon navan purkaminen alkaa sillä että otetaan pyörä pois ja avataan kupu minkä sisässä on kolme ratasta joihin tulee vetoakseli jotka pyörittävät rengasta. Itse irrotin kuvun ulos vetämällä pitkillä 10mm pulteilla.




                                                                Kun kupu on pois näemme ratas kehän ja vetoakselinpään. 
Rataskehä on kiinni isolla kehämuttarilla jossa on kaksi pientä 6mm lukkomutteria jotka menevät rataskehään kiinni. Otimme ne auki ja aloimme avata mutteria. Meillä ei ollut siihen kuuluvaa työkalua joten avasimme
sen naputtelemalla tuurnalla kahdesta reiästä mihin
erikoistyökaluun kuuluisi tulla. Kun sen sai pois saimme otettua hammaskehän pois jonka jälkeen otimme raidetangon päästä sokan pois ja irrotimme raidetangonpään jotta saimme naavan vedettyä pois. 


Tämän jälkeen vedimme navan pois ja vedimme vetarin irti siitä ja aloimme vaihtaa vetoakselin stefaa ja messinki holkkia. Löimme stefan irti ruuvimeisselillä ja laitoimme uuden paikoilleen oikean kokoisella hylsyllä. 
Messinki holkki tulee akselikehän alle.

Sen jälkeen kasasimme navan ja laitoimme navan oikeean kireyteen akselinkehän kiinnittävällä mutterilla. Kiristimme mutteria niin kauan että pulttikehä liikkuu mutta ei heilu ja että 6mm pultit menevät oikeisiin paikkoihin navassa. Sitten Kupu päälle ja öljyt sisään.

   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti